Termeni și condiții
Termeni și condiții pentru consumatori
Acești termeni și condiții (denumiți în continuare „Termeni și condiții”) se aplică contractelor încheiate prin intermediul magazinului online Goleto, disponibil pe interfața web www.goleto.ro (denumită în continuare „Interfață web”), între:
Compania noastră:
HANNO CZ s.r.o., cu sediul în Kalikova 298/1, Jižní Předměstí, 301 00 Plzeň, Republica Cehă
CUI: 28112954
CIF: CZ28112954
Înregistrată în Registrul Comerțului de pe lângă Tribunalul Regional din Plzeň, Secțiunea C, dosar nr. 31551
Adresa de corespondență: Setecká 851, 336 01 Blovice
Telefon: +420 601 349 349 / +40 722 288 100
E-mail: info@goleto.cz
în calitate de vânzător,
și
dumneavoastră, în calitate de cumpărător.
- PREVEDERI INTRODUCTIVE
Prin contractul de cumpărare, ne angajăm să livrăm produsele specificate în comandă, iar dumneavoastră vă obligați să le preluați (de la transportator) și să achitați prețul de achiziție (denumit în continuare „preț”), inclusiv costurile asociate livrării și taxele aferente metodei de plată, așa cum sunt specificate în comandă.
Dobândiți dreptul de proprietate asupra produselor după achitarea integrală a prețului, dar nu înainte de preluarea acestora.
1.1. Contractul de cumpărare include doar mărfuri?
Contractul de cumpărare (denumit în continuare „contract”) reprezintă orice acord încheiat în baza acestor Termeni și condiții. De exemplu, poate fi și un acord de prestare de servicii.
1.2. Contractul de cumpărare este un acord de consum?
Este un contract de consum dacă sunteți consumator, adică o persoană fizică ce achiziționează bunuri în afara activității comerciale sau profesionale. În caz contrar, contractul nu este considerat de consum și nu beneficiați de protecția acordată consumatorilor conform legii și acestor Termeni și condiții.
În special, în calitate de non-consumator, nu aveți dreptul de a vă retrage din contract fără a oferi un motiv.
1.3. Ce drepturi aveți în calitate de consumator?
În calitate de consumator, beneficiați de următoarele drepturi:
- dreptul de a vă retrage din contractul încheiat prin mijloace de comunicare la distanță, cum ar fi telefonul, e-mailul sau site-ul magazinului online (conform articolului 5 din acești Termeni și condiții);
- dreptul la garanția produselor, ale cărei condiții sunt reglementate de Procedura de reclamații;
- dreptul de a fi informat înainte de încheierea contractului (informațiile sunt incluse în acești Termeni și condiții sau pe pagina web);
- dreptul la soluționarea extrajudiciară a litigiilor de consum care decurg din contract (conform articolului 7.3 din acești Termeni și condiții).
1.4. Ce reglementează raportul nostru juridic?
Relația noastră juridică este reglementată de următoarele documente:
- acești Termeni și condiții, care definesc și stabilesc drepturile și obligațiile noastre reciproce;
- Procedura de reclamații, conform căreia soluționăm eventualele reclamații privind produsele;
- Termenii de utilizare a interfeței web, care reglementează înregistrarea pe site, protecția datelor cu caracter personal, protecția conținutului paginii și alte aspecte legate de utilizarea interfeței web;
- eventuali termeni și condiții specifici publicați pe pagina web, în special în momentul încheierii contractului;
- în cazul unui contract de cumpărare încheiat la distanță, comanda transmisă prin pagina web sau telefonic constituie un contract. Vom confirma primirea comenzii prin e-mail, iar contractul va fi considerat încheiat în momentul în care acceptăm acest proiect de contract.
De asemenea, se aplică următoarea legislație:
- Legea nr. 89/2012 din Monitorul Oficial al Republicii Cehe, Codul civil, republicată (denumită în continuare „Codul civil”);
- Legea nr. 634/1992 din Monitorul Oficial al Republicii Cehe, privind protecția consumatorului, republicată (dacă sunteți consumator).
Dacă domiciliul sau sediul dumneavoastră se află în afara Republicii Cehe sau dacă raportul nostru juridic conține un element internațional, vă informăm că relația juridică va fi reglementată de legislația cehă. Cu toate acestea, dacă sunteți consumator, iar legislația țării dumneavoastră de reședință oferă un nivel mai ridicat de protecție a consumatorului decât legislația cehă, vi se va aplica acel nivel mai ridicat de protecție.
1.5. Când vă exprimați acordul cu Termenii și condițiile?
Vă exprimați acordul cu acești Termeni și condiții în momentul transmiterii comenzii și al confirmării acesteia pe interfața web, precum și prin bifarea opțiunii că ați citit și acceptat conținutul lor.
Ne rezervăm dreptul de a modifica sau completa textul Termenilor și condițiilor. Drepturile și obligațiile dumneavoastră vor fi întotdeauna reglementate de versiunea Termenilor și condițiilor în vigoare la momentul plasării comenzii.
2. CONTRACTUL DE VÂNZARE-CUMPĂRARE
2.1. Cum încheiem contractul de vânzare-cumpărare?
Interfața magazinului conține informații despre produse, inclusiv prețurile individuale ale acestora și costurile aferente. Prețurile produselor sunt afișate cu tot cu taxa pe valoare adăugată și toate celelalte taxe aplicabile. Toate prezentările produselor de pe interfața web au caracter informativ, iar vânzătorul nu este obligat să încheie un contract de cumpărare pentru aceste produse. Prevederile § 1732 alineatul 2 din Codul civil nu se aplică. Pentru a încheia un contract de cumpărare, este necesar să completați formularul de comandă, iar comanda respectivă trebuie să fie confirmată de către noi.
2.2. Cum plasați o comandă?
Propunerea de încheiere a contractului de cumpărare este transmisă de cumpărător prin completarea formularului de comandă de pe pagina web, telefonic sau prin e-mail, și prin trimiterea acestuia către vânzător (denumit în continuare „comanda”).
Formularul de comandă conține în principal următoarele informații: produsele comandate, cantitatea acestora, modalitatea de plată a prețului de achiziție, metoda de livrare dorită și datele dumneavoastră personale necesare pentru livrare sau facturare.
Înainte de trimiterea comenzii, cumpărătorul are posibilitatea de a verifica și modifica datele introduse în formular, inclusiv de a corecta eventualele erori. Comanda este transmisă vânzătorului prin apăsarea butonului „CONFIRMĂ COMANDA”. Datele completate sunt considerate corecte de către vânzător. După primirea comenzii, vânzătorul va confirma fără întârziere recepționarea acesteia printr-un mesaj trimis la adresa de e-mail indicată în contul de utilizator sau în comandă (denumită în continuare „adresa electronică”).
Vânzătorul are întotdeauna dreptul, în funcție de natura comenzii (cantitatea produselor, valoarea totală, costurile de transport estimate), să solicite cumpărătorului o confirmare suplimentară a comenzii (de exemplu, în scris sau telefonic). Comenzile neconfirmate pot fi respinse și sunt considerate ca neînregistrate.
2.3. Când este încheiat contractul?
Relația contractuală dintre vânzător și cumpărător ia naștere în momentul confirmării comenzii (acceptării), care este transmisă de vânzător prin e-mail la adresa electronică specificată de cumpărător în comandă.
Dacă nu primiți confirmarea comenzii, contractul se consideră încheiat în momentul în care achitați integral prețul de achiziție sau preluați produsele comandate, în funcție de care dintre aceste acțiuni survine prima.
Confirmarea comenzii poate fi inclusă în mesajul privind primirea comenzii conform articolului 2.2 din acești Termeni și condiții (dacă este indicat în mod expres) sau poate fi transmisă separat.
Informații detaliate despre etapele tehnice care conduc la încheierea contractului pot fi consultate pe pagina web.
2.4. Puteți anula o comandă deja trimisă?
Comenzile care nu au fost încă înregistrate de către noi (nu ați primit confirmarea din partea noastră, conform articolului 2.3) pot fi anulate telefonic sau prin e-mail.
Toate comenzile confirmate sunt obligatorii. Anularea acestora este posibilă doar prin acord comun între părți.
Dacă o comandă este anulată într-un mod în care nu este permisă retragerea din contract (conform articolului 5), ne rezervăm dreptul de a solicita rambursarea costurilor deja suportate în legătură cu executarea contractului.
2.5. Prețul afișat pe pagina web poate fi modificat?
Prețurile produselor afișate, precum și cele pentru ambalare, transport și livrare, rămân valabile atât timp cât sunt publicate pe interfața web. Orice reduceri de preț nu pot fi cumulate, cu excepția cazului în care acest lucru este menționat explicit pe pagina web.
În cazul în care apare o eroare tehnică evidentă în afișarea prețului pe interfața web sau în timpul procesului de comandă, nu avem obligația de a livra produsele la un preț vădit incorect, nici chiar dacă a fost transmisă confirmarea comenzii în conformitate cu acești Termeni și condiții. Într-o astfel de situație, ne rezervăm dreptul de a ne retrage din contract.
Dacă prețul afișat pe pagina web sau cel indicat în formularul de comandă nu mai este valabil, vă vom informa fără întârziere. Dacă comanda dumneavoastră nu a fost încă înregistrată, nu avem obligația de a încheia contractul.
Comenzile transmise nu vor fi afectate de modificările de preț apărute ulterior momentului plasării comenzii și confirmării acesteia de către noi, în conformitate cu articolul 2.3 din prezentul document.
2.6. În ce limbă este încheiat contractul?
Contractul de cumpărare și condițiile comerciale sunt redactate în limba română, cu excepția cazului în care părțile convin de comun acord să fie redactat într-o altă limbă.
2.7. Aveți posibilitatea de a primi contractul în format tipărit?
Contractul nu este încheiat în formă scrisă cu semnătura părților contractante. Acesta este constituit din acești Termeni și condiții, comanda dumneavoastră și confirmarea comenzii din partea noastră. Contractul va fi transmis prin e-mail sau, la cerere, prin poștă. În cazul transmiterii prin poștă, ne rezervăm dreptul de a solicita achitarea tuturor cheltuielilor aferente.
2.8. Unde este salvat/arhivat contractul?
Contractul și acești Termeni și condiții sunt arhivați în format electronic. Contractul nu este accesibil terților, însă vă poate fi transmis la cerere.
2.9. Dacă nu înțelegeți conținutul raportului contractual
Dacă aveți întrebări legate de Termeni și condiții sau de conținutul contractului, ne puteți contacta telefonic sau prin e-mail. Vom fi bucuroși să vă oferim toate informațiile necesare.
3. MODALITĂȚI DE PLATĂ
3.1. Ce modalități de plată acceptăm?
Prețul produselor, precum și eventualele costuri legate de livrarea acestora, conform contractului de vânzare-cumpărare, pot fi achitate vânzătorului de către cumpărător prin următoarele modalități:
- numerar la livrare (ramburs), la adresa indicată de cumpărător în comandă;
- online, cu card bancar, prin intermediul sistemului de plată GoPay;
- transfer bancar efectuat înainte de expediere, în contul nostru bancar (detaliile vor fi furnizate în confirmarea comenzii).
Alte metode de plată disponibile sunt afișate pe interfața web.
Unele metode de plată (în special rambursul) pot fi supuse unor taxe suplimentare. Aceste taxe sunt afișate pe pagina web. În rezumatul comenzii va fi întotdeauna afișat prețul final, care include toate taxele aferente metodei de plată alese.
3.2. Scadența prețului de achiziție
În cazul plății în numerar sau ramburs, prețul de achiziție devine exigibil în momentul preluării produselor. În cazul plății prin transfer bancar, prețul este scadent în termen de 5 zile de la încheierea contractului, conform articolului 2.3 din acești Termeni și condiții.
Cumpărătorul este obligat să achite prețul de achiziție împreună cu indicarea simbolului variabil al plății. Obligația de plată este considerată îndeplinită în momentul în care suma aferentă este creditată în contul bancar al vânzătorului.
3.3. În ce monedă puteți plăti?
Plata produselor se poate efectua în lei (RON), coroane cehe (CZK) sau euro (EUR).
3.4. Când putem solicita un avans sau plata în avans?
Putem solicita plata în avans pentru comenzile care depășesc 5.000 CZK (echivalentul în lei, conform cursului de schimb). Vânzătorul are dreptul, în special în cazul în care cumpărătorul nu confirmă comanda, să solicite plata integrală a prețului înainte de expedierea produselor. Prevederile § 2119 alineatul 1 din Codul civil nu se aplică.
3.5. Cum emitem chitanțe în legătură cu evidența electronică a vânzărilor?
În conformitate cu Legea nr. 112/2016 din Monitorul Oficial al Republicii Cehe, privind evidența electronică a veniturilor, suntem obligați să vă eliberăm o chitanță. Totodată, avem obligația de a înregistra veniturile în sistemul fiscal online, iar în caz de defecțiune tehnică, cel târziu în termen de 48 de ore.
Prin acceptarea acestor Termeni și condiții, vă exprimați acordul privind furnizarea chitanței în format electronic.
4. TRANSPORT ȘI LIVRARE
4.1. Care sunt modalitățile de livrare?
Modalitățile de livrare disponibile sunt afișate pe interfața web. Puteți selecta metoda preferată de livrare a coletului în cadrul procesului de comandă. Dacă nu alegeți nicio opțiune, ne rezervăm dreptul de a stabili modalitatea de livrare.
4.2. Care sunt taxele de livrare?
Taxele de livrare depind întotdeauna de dimensiunea și natura produselor, precum și de tarifele aplicate de transportator. Costurile finale de livrare sunt afișate pe interfața web. Rezumatul comenzii va indica întotdeauna prețul final, care include taxele de livrare și plată.
4.3. Când vor fi livrate produsele?
Timpul de livrare a produselor depinde de disponibilitatea acestora, precum și de metoda de transport și plată selectată.
Produsele aflate în stoc sunt expediate, cel târziu, în termen de două zile lucrătoare de la confirmarea comenzii (în cazul plății ramburs) sau de la creditarea sumei în contul nostru (în cazul plății prin transfer bancar).
Produsele care nu sunt în stoc vor fi expediate imediat ce devin disponibile. Vă vom informa în legătură cu data exactă a expedierii.
Livrarea produselor, în sensul acestor Termeni și condiții, are loc în momentul în care produsele sunt recepționate de către dumneavoastră. Dacă refuzați nejustificat preluarea coletului, acest fapt nu va fi considerat ca o neîndeplinire a obligației noastre de livrare și nici ca o retragere valabilă din contract din partea dumneavoastră.
4.4. Cum se procedează la primirea coletului?
La preluarea produselor de la transportator, cumpărătorul are obligația de a verifica integritatea ambalajului, iar în cazul constatării unor deteriorări, să informeze imediat transportatorul.
Dacă se constată deteriorarea sigiliului sau a altor elemente care indică o posibilă deschidere neautorizată a coletului, cumpărătorul are dreptul să refuze preluarea acestuia. De asemenea, cumpărătorul trebuie să verifice, la livrare, dacă a fost recepționată cantitatea corectă de produse. În cazul unor neconcordanțe, este necesar să ne contactați de îndată, dar nu mai târziu de două zile lucrătoare, pentru a putea iniția o investigație și a remedia situația.
Refuzul de a prelua un colet cu ambalaj vizibil deteriorat nu va fi considerat ca un refuz nejustificat.
Din momentul preluării produselor (sau din momentul în care erați obligat să le preluați, dar nu ați făcut-o în conformitate cu contractul), răspunderea pentru eventualele pierderi, deteriorări sau distrugeri accidentale ale produselor vă revine integral.
4.5. Ce se întâmplă dacă nu preluați coletul?
În cazul în care, din cauza cumpărătorului, este necesară livrarea produselor în mod repetat sau printr-o altă modalitate decât cea specificată în comandă, cumpărătorul este obligat să suporte cheltuielile aferente livrării repetate, respectiv cele aferente metodei alternative de livrare.
Dacă refuzați preluarea coletului fără un motiv justificat, avem dreptul să solicităm rambursarea costurilor de livrare și a costurilor de depozitare, precum și a altor cheltuieli suportate de noi ca urmare a neridicării coletului. Costurile de depozitare vor fi de maximum 10 CZK (echivalentul în lei, conform cursului valutar din ziua respectivă) pentru fiecare zi de depozitare. Aceste costuri pot ajunge până la maximum 500 CZK sau până la valoarea prețului de achiziție, dacă acesta este mai mic de 500 CZK (echivalentul în lei).
În astfel de cazuri, ne rezervăm dreptul de a ne retrage din contract.
5. RETRAGEREA DIN CONTRACT
5.1. Cum vă puteți retrage din contract?
Dacă nu se aplică situația menționată la punctul 5.3 sau orice alt caz în care nu este posibilă retragerea din contractul de vânzare-cumpărare, cumpărătorul are, în conformitate cu prevederile § 1829 alin. 1 din Codul civil, dreptul de a se retrage din contract în termen de paisprezece (14) zile de la primirea produselor.
În cazul unui contract ce presupune mai multe tipuri de bunuri sau livrarea în mai multe tranșe, termenul începe de la data primirii ultimei părți din comandă.
Retragerea trebuie trimisă vânzătorului în termenul legal.
Cumpărătorul poate utiliza formularul standard de retragere din contract.
Notificarea privind retragerea poate fi trimisă la adresa sediului vânzătorului sau la adresa sa de e-mail.
5.2. Care sunt consecințele retragerii din contract?
În cazul retragerii din contractul de vânzare-cumpărare în conformitate cu articolul 5.1 din acești Termeni și condiții, contractul se consideră anulat de la început.
Cumpărătorul este obligat să returneze produsele vânzătorului în termen de paisprezece (14) zile de la trimiterea notificării de retragere.
Costurile returnării produselor sunt suportate de cumpărător, chiar și în cazul în care, din cauza naturii bunurilor, acestea nu pot fi returnate prin poștă în mod obișnuit.
Dacă împreună cu produsele comandate a fost oferit un cadou, contractul de donație se consideră încheiat cu condiția rezolutorie: în cazul retragerii din contractul de cumpărare, contractul de donație încetează să mai producă efecte, iar cumpărătorul este obligat să returneze și cadoul, împreună cu bunurile principale.
5.3. Când nu vă puteți retrage din contract?
Cumpărătorul ia la cunoștință faptul că, în conformitate cu dispozițiile § 1837 din Codul civil, nu este posibilă retragerea din contractul de vânzare-cumpărare în următoarele cazuri, printre altele:
- pentru livrarea de bunuri realizate la comandă sau personalizate conform cerințelor cumpărătorului;
- pentru bunuri care, după livrare, au fost amestecate iremediabil cu alte produse;
- pentru bunuri sigilate care, din motive de protecție a sănătății sau de igienă, nu pot fi returnate și al căror ambalaj a fost desigilat de către cumpărător;
- pentru înregistrări audio, video sau programe software sigilate, care au fost desigilate după livrare.
Cumpărătorul persoană fizică beneficiază de dreptul legal de retragere.
Dacă produsele au fost achiziționate în numele unei persoane juridice (adică a fost introdus un CUI/CIF în comandă), cumpărătorul nu este considerat consumator, ci profesionist. În acest caz, în conformitate cu O.U.G. nr. 34/2014, nu beneficiați de dreptul de a returna produsele în termen de 14 zile calendaristice.
5.4. Cum trebuie returnate produsele?
Aveți obligația de a returna produsele în termen de 14 zile de la notificarea retragerii din contract. Produsele trebuie expediate la adresa noastră secundară sau la sediul firmei.
Nu trimiteți coletul cu plată la livrare (ramburs), întrucât nu vom accepta astfel de colete.
Recomandăm să includeți în colet:
- o copie a bonului de livrare sau a facturii (sau alt document care atestă achiziția);
- o declarație scrisă de retragere (formularul standard sau orice alt model echivalent);
- modalitatea dorită de returnare a banilor (de ex. transfer bancar + numărul contului);
- datele dvs. de contact: adresă de livrare, număr de telefon și adresă de e-mail.
Neatașarea unuia dintre documentele menționate nu împiedică soluționarea cererii de retragere în conformitate cu legislația în vigoare, dar poate întârzia procesarea returului.
5.5. Când vor fi banii rambursați?
În cazul retragerii din contractul de cumpărare, conform art. 5.1 din Termeni și condiții, Vânzătorul va rambursa Cumpărătorului toate sumele primite de la acesta în termen de cel mult paisprezece (14) zile de la primirea notificării de retragere din contract. Rambursarea se va face prin aceeași metodă de plată utilizată de Cumpărător, cu excepția cazului în care părțile convin de comun acord asupra unei alte metode.
Vânzătorul are dreptul să amâne rambursarea până la momentul în care:
- primește înapoi bunurile de la Cumpărător, sau
- Cumpărătorul dovedește că a expediat bunurile înapoi către Vânzător,
- oricare dintre aceste situații survine prima.
Dacă Cumpărătorul a ales un mod de livrare diferit de cea mai puțin costisitoare metodă standard oferită de Vânzător, se va rambursa doar costul corespunzător metodei standard de livrare.
În cazul retragerii din contract, Cumpărătorul suportă cheltuielile de returnare a bunurilor, chiar și în situația în care, din natura acestora, nu pot fi returnate prin poștă în mod obișnuit.
5.6. Ce se întâmplă dacă produsele returnate au fost deteriorate?
Vă rugăm să ambalați coletul într-un ambalaj adecvat, care să prevină deteriorarea sau distrugerea produselor în timpul transportului.
În cazul în care bunurile returnate sunt deteriorate, uzate, murdare sau consumate parțial, sunteți responsabil pentru valoarea diminuată a acestora. Ne rezervăm dreptul de a reduce corespunzător suma rambursată, în funcție de gradul de depreciere.
5.7. Când ne rezervăm dreptul de a ne retrage din contract?
Ne rezervăm dreptul de a ne retrage din contract în următoarele situații:
- A intervenit o eroare tehnică care a determinat afișarea incorectă a prețului pe interfața web (conform articolului 2.5 din acești Termeni și condiții);
- Mărfurile nu mai pot fi livrate în condițiile inițiale, din motive obiective (de exemplu: produsul nu se mai fabrică, furnizorul nu mai livrează în Republica Cehă etc.);
- Executarea contractului a devenit imposibilă sau ilegală din punct de vedere obiectiv.
În oricare dintre cazurile de mai sus, vă vom informa imediat despre retragerea noastră. Retragerea devine valabilă în momentul în care sunteți notificat.
Dacă ați achitat deja integral sau parțial prețul de achiziție, vom rambursa suma plătită în contul indicat de dumneavoastră sau prin aceeași metodă de plată folosită inițial. Rambursarea se va efectua în termen de cinci zile lucrătoare de la retragerea noastră din contract.
6. DREPTURI ÎN CAZUL EXECUTĂRII DEFECTUOASE
Drepturile și obligațiile părților contractante referitoare la executarea defectuoasă sunt reglementate de legislația în vigoare, în special de prevederile:
- §§ 1914–1925, §§ 2099–2117 și §§ 2161–2174 din Codul civil;
- Legea nr. 634/1992 privind protecția consumatorilor, cu modificările ulterioare;
- Ordonanța Guvernului nr. 21/1992 privind protecția consumatorilor;
- OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor și serviciilor pe piață;
- Legea nr. 449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora;
- Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, cu modificările și completările ulterioare.
În cazul în care doriți să vă exercitați drepturile legate de o execuție defectuoasă, vă rugăm să procedați în conformitate cu procedura noastră de soluționare a reclamațiilor pentru consumatori.
Înainte de a trimite o reclamație, vă rugăm să citiți cu atenție Procedura de reclamații, pentru ca solicitarea dumneavoastră să poată fi procesată cât mai rapid și eficient, în beneficiul dumneavoastră.
7. DISPOZIȚII FINALE
7.1. Ce autorizații avem și care sunt autoritățile competente de control?
Vânzătorul este autorizat să desfășoare activități comerciale pe baza unei licențe de funcționare. Controlul asupra respectării condițiilor licenței este efectuat de oficiul de licențe competent.
Supravegherea în domeniul protecției datelor cu caracter personal este asigurată de Autoritatea pentru protecția datelor cu caracter personal.
Inspecția Comercială Cehă (https://www.coi.cz/) exercită, printre altele, controlul respectării Legii nr. 634/1992 privind protecția consumatorului, republicată, în limita competențelor sale.
În ceea ce privește siguranța alimentară, autoritatea competentă este Autoritatea Cehă pentru Inspecție Alimentară (https://www.szpi.gov.cz).
7.2. Cum soluționăm reclamațiile?
Reclamațiile consumatorilor sunt soluționate pe cale extrajudiciară, prin intermediul adresei de e-mail a vânzătorului. Informațiile legate de soluționarea reclamației vor fi trimise tot prin e-mail.
Vânzătorul nu este obligat să respecte niciun cod de conduită în relația sa cu cumpărătorul, în sensul articolului § 1826 alin. 1 lit. e) din Codul civil.
7.3. Care este dreptul la soluționarea litigiilor de consum?
Pentru soluționarea extrajudiciară a litigiilor de consum rezultate din contractul de vânzare, este competentă Inspecția Comercială Cehă, cu sediul în:
Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2, Republica Cehă
Număr de identificare: 00020869
Website: https://adr.coi.cz/cs
De asemenea, litigiile pot fi soluționate online prin intermediul platformei ODR (Online Dispute Resolution) la adresa:
Punctul de contact pentru ODR în Republica Cehă este:
Centrul European al Consumatorilor – Republica Cehă,
Štěpánská 567/15, 120 00 Praga 2
Website: http://www.evropskyspotrebitel.cz
7.4. Ce trebuie să mai cunoașteți?
Cumpărătorul este de acord cu utilizarea mijloacelor de comunicare la distanță în vederea încheierii contractului de cumpărare. Costurile suportate de cumpărător pentru utilizarea acestor mijloace (cum ar fi conexiunea la internet sau apelurile telefonice) vor fi în sarcina acestuia și nu diferă de tarifele standard.
Cu excepția cazului în care s-a convenit altfel, orice corespondență referitoare la contract se va desfășura în scris, fie prin e-mail, poștă sau livrare personală. Vom transmite comunicările la adresa de e-mail pe care ați furnizat-o în comandă sau în contul dvs. de utilizator.
Dacă relația contractuală conține elemente internaționale, părțile convin că aceasta va fi guvernată de legislația cehă. Această alegere nu afectează drepturile consumatorului conferite prin prevederi legale imperative aplicabile în mod general.
În cazul în care oricare dintre dispozițiile acestor termeni și condiții devine nevalidă sau inaplicabilă, valabilitatea celorlalte dispoziții nu este afectată. În locul dispoziției invalide va fi aplicată o dispoziție valabilă a cărei semnificație este cât mai apropiată de cea a dispoziției inițiale.
Contractul (inclusiv acești termeni și condiții) poate fi modificat doar în formă scrisă.
Acești termeni și condiții sunt valabili începând cu data de 1.9.2018.